Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Adele Essay

  • Submitted by: Spela1300
  • on October 20, 2013
  • Category: Arts and Music
  • Length: 2,194 words

Open Document

Below is an essay on "Adele" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

UNIVERZA V LJUBLJANI
Fakulteta za družbene vede

ADELE
analiza albuma
21
 
 

 Popularna glasba in mediji, študijsko leto 20010/2011

                                                                                                                               

Ljubljana, junij 2011

Adele Adkins je 22-letna angleška predstavnica r&b-ja, soula in bluesa, ki se po svojem vizualnem stilu, prav tako pa tudi po stilu petja močno razlikuje od današnje poplave glasbenih izvajalk, ki stavijo predvsem na videz, ne pa toliko na kvaliteto petja.   Že pri rosnih 14-ih letih je vedela, da hoče postati pevka, njen vzor pa je bila takrat zelo priljubljena britanska skupina Spice Girls.
Javnega nastopanja se je kasneje učila v Brit School for Performing Arts&Technology v Croydenu, kamor so zahajale tudi danes znane, predvsem britanske pevke Leona Lewis, Katie Melua, Amy Winehouse in Kate Nash (Prijatelj 2011, 24). Leta 2006 jo je odkril Richard Russel, direktor založbe XL in tako je že leto kasneje izšel Adelin prvi singel Hometown Glory, leto kasneje pa še album z naslovom 19, s prvencem Chasing Pavment, s katerim se je uvrstila na drugo mesto glasbene lestvice UK Singles Chartin in na njej ostala 14 tednov. Tudi album 19 je požel ogromno uspeha, uvrstil pa se je na 1. mesto lestvice najbolj popularnih albumov v Veliki Britaniji, ter na njej vztrajal kar 16 tednov. Zelo dobro so ga sprejeli tudi v ZDA in v ostali Evropi (Adele, Biography).
Prodor v ZDA ji je omogočil predvsem nastop v oddaji Saturday Night Live, v kateri je nastopila tedanja kandidatka za ameriško podpredsednico Sarah Palin in prav zaradi rekordne gledanosti oddaje je album 19 skočil na   prvo mesto glasbene lestvice spletne trgovine   iTunes (Prijatelj 2011, 24). Svoj uspeh je Adele proslavila leta 2009, ko je dobila, kar dva grammya, prvega za najboljšega novega umetnika, drugega pa za najboljšo pop izvajalko.

Januarja letos pa je izšel njen drugi studijski album z naslovom 21....

Show More


Citations

MLA Citation

"Adele". Anti Essays. 16 Dec. 2018

<http://parimatch-stavka7.com/free-essays/Adele-529756.html>

APA Citation

Adele. Anti Essays. Retrieved December 16, 2018, from the World Wide Web: http://parimatch-stavka7.com/free-essays/Adele-529756.html


Ralph Dumke | Watch movie | Baixar APK