Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Digtanalyse Af Danmark Nu Blunder Den Lyse Nat Essay

  • Submitted by: mikkelelle
  • on January 6, 2013
  • Category: College Admissions
  • Length: 1,040 words

Open Document

Below is an essay on "Digtanalyse Af Danmark Nu Blunder Den Lyse Nat" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

Digtanalyse med

Danmark, nu blunder den lyse nat
Digtets muntre og trykke stemning tager os med på en rejse igennem Danmarks dag og nat, som vi alle kender og er en del af. I år 1914 beskrives Danmark af Thøger Larsen ved titlen ”Danmark, nu blunder den lyse nat”. Digtets melodi er skrevet i år 1922 af Oluf Ring som var en komponist, der skrev sangbare melodier som i dag er kendt i Danmark, og kaldes folkeeje.
I strofe et får man en fornemmelse af stilhed, og en hvis tryghed. "Danmark, nu blunder den lyse nat, bag ved din seng når du sover" Er er billede af tryghed, og at der ingen farer er på færde da ordet "blunder" bruges i sammenhæng med at sove, som i sig selv er meget fredeligt. Danmarks havene Vesterhavet og Kattegat sammenlignes med nattesang ved vuggen, og det skal betegnes som noget lullende, og her får disse have også en besjæling af at de "synger"
Strofe to handler om morgenen i Danmark, men kan dog også fortolkes som en fødsel af et barn. Dette kan argumenteres for da linjerne "Alt, hvad i dine arme lå, lader du solen skinne på. Ser, hvor det yppigt glider frem af forgangne tider" Det første i denne sætning kunne fortolkes som en moder der lige har født, og ligger med babyen i sine arme. Det med at solen skinner på babyen er nok at man hjælper babyen frem så godt man kan, og som en moder altid siger "Og nu flytter hun/han sku snart hjemmefra", og det kunne sammenlignes med at det yppigt glider frem i forgangne tider.
Strofe 3 er om fuglene som blev udklækket i foråret, og som nu synger fra himlen af "Tonerne ned med lyset går" det er altså en velsignelse ligesom solen selv, og denne velsignelse har været her i tusinde år. Til sidst forstås der at nyt live, er det samme som lykke der bliver født på ny.
Strofe 4 er igen en morgen der beskrives som et fantastisk fænomen. Man vågner op og lukker vinduerne op til sit værelse og den skønneste duft af blomster vælter ind. Selvom det er morgen er det varmt, og hanen galer og vækker mennesker, som...

Show More


Citations

MLA Citation

"Digtanalyse Af Danmark Nu Blunder Den Lyse Nat". Anti Essays. 16 Dec. 2018

<http://parimatch-stavka7.com/free-essays/Digtanalyse-Af-Danmark-Nu-Blunder-Den-383430.html>

APA Citation

Digtanalyse Af Danmark Nu Blunder Den Lyse Nat. Anti Essays. Retrieved December 16, 2018, from the World Wide Web: http://parimatch-stavka7.com/free-essays/Digtanalyse-Af-Danmark-Nu-Blunder-Den-383430.html


El Señor de los Cielos 6 Capitulo 100 | Если я завтра отсюда уйду: Фильм о Линэрд Скинэрд / If I Leave Here Tomorrow: A Film About Lynyrd Skynyrd | Frontier HDTV 720p AC3 5.1