Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Five Forces Model Essay

Open Document

Below is an essay on "Five Forces Model" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

Het is pas sinds een aantal jaren dat de hybride auto het goed doet op de automarkt. Het automerk Toyota heeft sinds 1997 de hybride auto Prius op de markt gebracht. De Prius is al in meer dan zeventig landen en regio’s verkocht, hun grootste markten liggen in Japan en Noord-Amerika (alinea 2, p.18). Toyota ziet de hybride technologie als kern van hun nieuwe strategie, die ze gaan gebruiken om hun concurrenten voor te blijven (alinea 1, p.18). De Prius is een van de bekendste auto's ter wereld en het middelpunt van Toyota’s campagne. De hybride auto rijdt bij lage snelheden op een elektrische motor en batterijen, bij hogere snelheden schakelt de auto over op een benzinemotor (alinea 2, p,18). Maar er zijn steeds meer automerken die met een milieuvriendelijke uitvoering komen. De Toyota Prius krijgt meer concurrentie van onder andere Nissan, Ford en General Motors (alinea 9, p.20). Wat zijn de bedreigingen en de kansen voor de Toyota Prius?
De markt waarin de Toyota Prius zich bevindt is de milieuvriendelijke automarkt. De volledig elektrische auto behoort niet tot deze markt omdat de auto’s in een andere prijsklasse vallen dan de rest van het segment (alinea 11, p.20). In deze analyse wordt gebruik gemaakt van het five-forces model.
Allereerst analyseren we de Toyota Prius aan de hand van het onderdeel Buyer Power.   De markt is niet erg geconcentreerd, maar verspreid. De voorspellingen zijn dat er in 2020 1,3 miljoen auto’s zijn die hybride en/of elektrisch rijden, dat is minder dan twee procent van het totaal aantal auto’s. Kopers zouden eerder gaan voor een hybride auto omdat een volledig elektrische auto duurder is om te produceren, waardoor de verkoopprijs uiteraard hoger is dan die van een hybride auto. Dit is een kans voor Toyota omdat men dus eerder voor een hybride zal gaan dan een volledig elektrische als ze kijken naar de prijs (alinea 11, p.20).
Daarnaast gaan we kijken vanuit het onderdeel Degree of Rivalry. Hieronder verstaan we de...

Show More


Citations

MLA Citation

"Five Forces Model". Anti Essays. 15 Dec. 2018

<http://parimatch-stavka7.com/free-essays/Five-Forces-Model-529999.html>

APA Citation

Five Forces Model. Anti Essays. Retrieved December 15, 2018, from the World Wide Web: http://parimatch-stavka7.com/free-essays/Five-Forces-Model-529999.html


Дэвид Семел | MICROSOFT OFFICE 2017 EXCEL X64X86 | Tensei shitara Slime Datta Ken