Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Fjalim Politik Essay

  • Submitted by: Sarah1996
  • on January 27, 2013
  • Category: Social Issues
  • Length: 480 words

Open Document

Below is an essay on "Fjalim Politik" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

Fjalim Politik

Gezuar Diten e Gruas .
Mendoj se te gjitha ne duhet te pyesim veten se perse e ndjejme te nevojshme Diten e Gruas.Planetin e ndajne dy gjini dhe megjithekete ne ndalojme sot qe te arsyetojme mbi njeren gjini ne pergjithesi.Arsyeja e kesaj eshte se femrat jane te nenperfaqesuara ne shoqerinet tone.Dje une ,isha ne nje mbledhje me grate e qytetit te Vlores dhe atje ishin nje numer I vogel grashe te shquara te cilat folen.Kishte disa ceshtje qe une I nxorra ne nje ane.70 % e te varferve ne bote jane femra.Kjo demonstron se aty ku femrat nuk jane anetare active te shoqerise nuk jane te edukuara dhe nuk u eshte dhene e njejta mundesi si burrave,Keto shoqeri deshtojne per permiresim.Vetem 10 % e fuqise punetore te ushtrise jane femra.Nuk ka te beje me barazine ndermjet gjinive por me aftesite.Nese kombet ngrihen sepse kane nje balance gjinore me te mire,nese organizatat perparojne per shkak te kesaj atehere Ushtria do te jete nje ushtri me e mire nese ne bejme qe femrat te jene me te rendesishme,qe tu japim mundesi me te mira dhe te inkurajojme perfshirjen e tyre.Se pari dua te pranoj publikisht punen e madhe qe keto gra me uniforma dhe ne sherbimet publike e qe na mbeshtesin ne bejne.Jo vetem per institucionet kombetare por per kombin.Kudo ku kam qene gjate karrieres sime kam vene re qe grate jane ne menyre demonstrative pjese e punes sone te madhe.Ne diten Nderkombetare te Grave u them te gjitha grave prezente nje falenderim shume te sinqerte dhe te ndjere per kurajon dhe vendosmerine tuaj.Une jam e vendosur per realizimin e potencialit ushtarak.Se pari dua t’ju them qe standartet tona ne te gjitha fushat e ushtrise nuk do te ndryshojne.Se dyti une jam kam synim per rritjen e numrit te grave qe duan t’I bashkohen ushtrise sone.Te gjithe e dime se sa e mrekullueshme eshte ushtria jone ne lidhje me punen qe ne bejme.Dhe se treti dua te sigurohet se grate tona do te jene te vendosura ne te gjitha vendet ku ne njohim dhe do te shfrytezohet potenciali I...

Show More


Citations

MLA Citation

"Fjalim Politik". Anti Essays. 16 Dec. 2018

<http://parimatch-stavka7.com/free-essays/Fjalim-Politik-394028.html>

APA Citation

Fjalim Politik. Anti Essays. Retrieved December 16, 2018, from the World Wide Web: http://parimatch-stavka7.com/free-essays/Fjalim-Politik-394028.html


Resident Evil | Episode 026 vostfr | Phyllis Brooks