Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Motivation Study Case Essay

  • Submitted by: Saskaaa
  • on October 20, 2013
  • Category: College Admissions
  • Length: 2,233 words

Open Document

Below is an essay on "Motivation Study Case" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

Predmet: Menadžment

Tema rada: BENCHMARKING

Mentor: Danijela Toljaga – Nikolić                                                     Starčević Bojana 374 / 12
                  Grujić Milan 419 / 12

                                                                                                                Beograd, Oktobar 2012      

1.UVOD

Velike strukturne promene koje su zahvatile srpsko tržište poslednjih dvadeset godina, izazvale su konfuziju u procesu tranzicije domaće privrede. Otvaranje prema svetskom tržištu srušilo je sve iluzije o mogućnosti plasmana domaćih proizvoda na to tržište, čak i na ona tržišta koja su nam bila vrlo naklonjena. Loš upravljački kadar, odliv mozgova, manjak kapitala i stare tehnologije stvorili su od brojnih domaćih preduzeća gubitaše koji se nalaze u svojevrsnom ćorsokaku neznajući kako da inoviraju svoj proizvodni program i uključe se u ravnopravnu borbu na svetskom tržištu. U lutanju i traženju svojih poslovnih politika, rukovodioci i/ili upravni odbori najčešće ulaze u proces uvodjenja sistema kvaliteta, neshvatajući da unapredjivanje kvaliteta bez predhodnog korenitog prestrukturiranja preduzeća nema šanse da postigne značajnije rezultate. To je razlog zašto mnoga preduzeća u Srbiji uvode sistem kvaliteta i po tri, četiri pa čak i pet dogina, neshvatajući da bez preprojektovanja poslovnih procesa, inoviranja znanja zaposlenih, uvodjenja novih proizvoda i proizvodnih linija i uvodjenja novih menadzment koncepata, nemaju mogućnost konkretnijeg poboljšanja svog poslovanja.

Benčmarking (benchmarking), prema svojoj definiciji predstavlja stalni proces merenja i uporedjivanja sopstvenih proizvoda i/ili usluga, kao i celokupnog poslovnog procesa i/ili nekog od njegovih delova   u odnosu na najznačajnije konkurente ili one kompanije koje su priznate kao industrijski lideri.
Cilj benčmarkinga jeste smanjivanje grešaka, snižavanje cene i povećanje zadovoljstva kupaca od uticaja   na održavanje i povećanje...

Show More


Citations

MLA Citation

"Motivation Study Case". Anti Essays. 15 Dec. 2018

<http://parimatch-stavka7.com/free-essays/Motivation-Study-Case-529852.html>

APA Citation

Motivation Study Case. Anti Essays. Retrieved December 15, 2018, from the World Wide Web: http://parimatch-stavka7.com/free-essays/Motivation-Study-Case-529852.html


Ghoul (2015) | Vedi Prodotto | Proofreading Services