Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Prezent Si Perspective Ale Utilizarii Tic Essay

Open Document

Below is an essay on "Prezent Si Perspective Ale Utilizarii Tic" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

Prezent si perspective ale utilizarii TIC in procesul educational

Definitie:

Tehnologia informatiei sau si Tehnologia informatiei si a comunicatiilor, abreviat TI respectiv TIC, este tehnologia necesara pentru prelucrarea (procurarea, procesarea, stocarea, convertirea si transmiterea) informatiei, în particular prin folosirea computerelor (calculatoarelor electronice).

Generalitati:

Termenul a fost folosit pentru prima data în 1958 într-un articol publicat în revista Harvard Business Review, articol în care autorii Leavitt si Whisler afirma: «Noua tehnologie înca nu are un nume bine stabilit; noi o vom denumi „tehnologia informatiei”». Tehnologia informatiei este un domeniu element de legatura între electrotehnica clasica si mult mai noua informatica, multe institutii profesionale profilate (initial) electrotehnic extinzându-se cu timpul si spre domeniul de tehnologia informatiei.
  Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor (TIC) a devenit centrala pentru societatile contemporane. Fie ca vorbesti la telefon, trimiti un e-mail, mergi la banca sau la biblioteca, te uiti la stiri la televizor, conduci o masina sau mergi cu avionul te folosesti de TIC.
  Tehnologia Informatiei si a Comunicariilor este constituita din trei mari categorii:
  * Tehnologia informatiei, care se refera la computere, ce au devenit indispensabile pentru societatea moderna, pentru a procesa date si pentru a economisi timp si efort.
  *   Tehnologia telecomunicatiilor, include telefoane si transmisiile radio/TV.
  *   Tehnologiile de retea, dintre care cea mai cunoscuta este internetul, dar care s-a extins si în zona telefoniei mobile, telefoniei Voice Over IP (VOIP), comunicatiilor prin satelit si alte forme de comunicare ce sunt înca în dezvoltare.
Aceste tehnologii noi nu pot opera izolate una de cealalta, iar dezvoltarea internetului a atras dupa sine o intercalare a acestor tehnologii, facând din internet un punct central. Internetul e descentralizat, raspândit pe...

Show More


Citations

MLA Citation

"Prezent Si Perspective Ale Utilizarii Tic". Anti Essays. 14 Dec. 2018

<http://parimatch-stavka7.com/free-essays/Prezent-Si-Perspective-Ale-Utilizarii-Tic-383994.html>

APA Citation

Prezent Si Perspective Ale Utilizarii Tic. Anti Essays. Retrieved December 14, 2018, from the World Wide Web: http://parimatch-stavka7.com/free-essays/Prezent-Si-Perspective-Ale-Utilizarii-Tic-383994.html


Maine Pyaar Kyun Kiya | Magazine | 전자 책 리더