Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

René Magritte - L'Assassin Menacé Essay

  • Submitted by: psychedelica
  • on February 20, 2012
  • Category: Arts and Music
  • Length: 502 words

Open Document

Below is an essay on "René Magritte - L'Assassin Menacé" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

René Magritte – L'Assassin Menacé

In het schilderij is een kamer te zien, waarin een jonge, naakte vrouw op een sofa ligt, met een handdoek over haar nek. Haar gezicht is bebloed. Op de voorgrond staan 2 mannen in pak en bolhoed, elk aan een kant van de kamer, voor eeen muur die hun van de kamer scheidt. De man links houdt een knuppel vast, en de man rechts houdt een net vast. In de kamer aan de rechterkant   staat nog een man in pak. Hij staat bij een tafel met een grammofoon, links van hem staat een stoel waarop zijn jas en hoed liggen. Daarachter staat een koffer. In de achterste wand zit een opening met een balkon (er zijn nergens ramen of deuren te zien). Achter het hekje staan 3 mannen, ze komen net met hun hoofd boven het lage hekje uit en lijken in de lucht te zweven. Op de achtergrond zijn bergen te zien.

Het schilderij is liggend, de precieze afmetingen zijn 150.4 cm× 195.2 cm. Het is geschilderd met olieverf, en best wel gedetailleerd. De kleuren zijn erg koud en zacht. Er worden veel verschillende kleuren gebruikt dus het is polychroom. Er is een kleurperspectief, de kleuren zijn koud op de achtergrond in de lucht en warm op de voorgrond, De kleuren zijn lichter op de voorgrond waardoor het dichterbij lijkt. Er is ook een lijnperspectief. Aan de slagschaduw van de stoel, tafel en mannen te zien is de blangrijkste lichtbron links voor. Aan de eigenschaduw op de vrouw kun je zien dat het balkon ook een lichtbron is. De lichtval is natuurlijk, ook al lijkt het wel een klein beetje alsof niet alles klopt. De compositie is ongeordend, en er is alleen geschilderd wat nodig is, maar omdat er zo veel in het schilderij gebeurt is het wel druk en gedetailleerd.

Er ligt wel een handdoek over haar nek, maar het is duidelijk dat de jonge vrouw onthoofd is, en misschien ook seksueel misbruikt. Heeft de man in de kamer dat gedaan? Of een van de andere mannen? Het is een mysterie dat niet opgelost kan worden. De man weet niet dat hij van 2 kanten bekeken wordt,...

Show More


Citations

MLA Citation

"René Magritte - L'Assassin Menacé". Anti Essays. 16 Dec. 2018

<http://parimatch-stavka7.com/free-essays/Rene-Magritte-L-Assassin-Menace-169639.html>

APA Citation

René Magritte - L'Assassin Menacé. Anti Essays. Retrieved December 16, 2018, from the World Wide Web: http://parimatch-stavka7.com/free-essays/Rene-Magritte-L-Assassin-Menace-169639.html


Melonie Diaz | Eps24 Friends - Season 7 | Watch movie