Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Tuto Ppic Essay

Open Document

Below is an essay on "Tuto Ppic" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

TOTURIAL : JADIKAN GAMBAR KORANG GAMBAR YANG LEBIH CANTIK DAN MENARIK.(AMAT SESUAI UNTUK PENGGUNA DSLR)
 
 
 
 
 
 
1 Vote

Selama ni korang puas hati tak dengan qualiti gambar korang tu? Contoh macam dalam gambar korang tu ada grain.Ala,yang ada bintik2 kecil tu.Salah satu punca gambar korang kurang menarik adalah disebabkan grain tu lah.Untuk korang yang guna DSLR,jumlah grain dalam gambar korang sedikit,dalam 5% macam tu lah.Tapi,walaupun sedikit tetap memberi impak yang besar terutama untuk korang yang pentingkan kualiti gambar korang tu.Eh,sebelum tu,korang dah download ke Adobe Lightroom 3? Kalau belum,korang boleh refer balik artikel yang Arrul post cara2 untuk dapatkan semua produk Adobe.Klik Sini.Untuk yang sudah ada tu,korang boleh siap sedia ye nak belajar guna Adobe Lightroom 3.
Step 1 : Apa yang perlu korang buat ialah klik “File” dan pilih ”Import”.Korang pilih lah gambar korang yang mana2 korang suke.

Step 2 : Kemudian,sesudah korang “Import” gambar korang tu,gambar korang akan muncul di “Library”.Korang klik “Develop”.Kemudian,korang scroll ke bawah hingga nampak “Sharpening” dan “Noise Reduction”

Step 3 : Apa yang perlu korang buat mula2 ialah tarik scroll dekat “Noise Reduction” iaitu “Luminance”.Kalau boleh korang tarik habis,bergantung pada apa yang korang suka ok? After that,korang tarik scroll “Detail” sampai habis dan gambar korang akan nampak kekurangan grain tu.Kemudian korang ke “Sharpening” pula.Korang tarik scroll “Amount” tu ikut pada kesesuaian gambar korang tu.Kalau tarik habis pula nanti jadi tak cantik.Kemudian korang tarik scroll “Detail” plak.Juga b’gantung pada kesesuaian gambar korang itu.

Step 4 : Ok,selepas itu korang cari pula “Tone Curve”.Ini penting kerana untuk pengguna DSLR,korang boleh hasilkan suasana gambar korang itu jadi lebih menarik.Mula2 sekali korang adjust “Shadows” nya dulu.Nampak ok,korang adjust pula “Darks”.Seterusnya “Lights”.Rasanya “Highlights” tu tak seberapa penting kowt.Terpulanglah...

Show More


Citations

MLA Citation

"Tuto Ppic". Anti Essays. 14 Dec. 2018

<http://parimatch-stavka7.com/free-essays/Tuto-Ppic-393533.html>

APA Citation

Tuto Ppic. Anti Essays. Retrieved December 14, 2018, from the World Wide Web: http://parimatch-stavka7.com/free-essays/Tuto-Ppic-393533.html


The Quake - Legendado Download Torrent Ação / Drama / Suspense Idioma: Norueguês 2018 MKV Torrent DownloadVídeo 10 / Áudio 10Sinopse: Em 1904, um terremoto de magnitude 5,4 na escala Richter sacudiu Oslo e arredores. O terremoto teve seu epicentro na região Oslo-Graben,...

| 5ml Nail Art Vernis à Ongles Semi-permanent UV Gel Polish Manucure BORN PRETTY | 玩美相機 - 照片編輯自拍相機App